Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării pe acest site reprezintă acordul dumneavoastră pentru folosirea cookie-urilor. Aflaţi mai multe sau Inchideţi notificarea

Probleme cu care se confruntă românii, potrivit unui studiu Novophane și Ipsos

Viața omului modern este plină de provocări. Desigur, sunt provocări cu care în final se obișnuiește, dacă organismul lui ajunge să lupte eficient.

Stresul are efecte diferite asupra fiecăruia dintre noi: ori ne dă energie sau puterea de a acționa ori, în cazul în care este prea intens, își pune amprenta asupra stării de sănătate, a fizicului, inclusiv asupra părului. Una dintre principalele probleme cu care se confruntă românii atunci când vine vorba despre păr este chiar...pierderea acestuia.

Potrivit unui studiu Ipsos realizat în martie 2015, 3 din 5 români declară că au probleme cu căderea părului sau cu scalpul. Și cum rărirea moderată a părului nu pare să fie o problemă reală pentru români, aceștia preferă să se trateze singuri, în timp ce doar 1 din 5 apelează la sfatul farmaciștilor / doctorilor pentru a le recomanda un tratament dedicat problemelor  lor specifice.

Românii spun că în principal căderea părului le este cauzată de stres dar și de înaintarea în vârstă și au mai multă încredere în sfaturile prietenilor, bazându-se pe experiența celor care au aceleași tipuri de probleme, decât pe sfaturile specializate.

Faptul că dermato-cosmeticele sunt recomandate de doctori și farmaciști contează pentru 3 din 4 români, care știu că primesc astfel produse destinate special fiecărui tip de păr.

Inapoi pe prima pagina